Nyitókép: connexionfrance.com

 

A tömegközlekedési eszközökön utazó személyeknek nem szabadna sem beszélgetniük, sem telefonálniuk, hogy csökkentsék a vírus terjedésének veszélyét – tanácsolják a francia Nemzeti Orvosi Akadémia tudósai.

 

 „A tömegközlekedési eszközökön, ahol a fizikai távolságtartás lehetetlen, a kötelező maszkviselést egy egyszerű megelőző óvintézkedéssel kellene kibővíteni: ne beszélgess és ne telefonálj más emberekkel“

 

– áll az akadémia ajánlásában.

 hirdetes_300x300  

 

Az akadémia szerint ezt a szabályt nemcsak a buszokban, vonatokban és a metrón kellene betartani, hanem mindenhol, ahol nem lehet betartani a biztonságos távolságot az emberek között.

 

A szakértők egyúttal a francia kormány nemrégiben hozott azon óvintézkedését is kritizálták, miszerint az emberek nyilvános helyeken textilből készült szájmaszk helyett sebészeti szájmaszkot viseljenek.

 

A szakértők szerint az ilyen ajánlás nincs tudományos bizonyítékokkal alátámasztva, és elbizonytalaníthatja az embereket. Kihangsúlyozták, hogy a textilből, otthon készített szájmaszkok is védelmet biztosítanak a vírus terjedésével szemben, amennyiben az emberek helyesen viselik és nem dugják ki az orrukat.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.