Nyitókép: TASR

 

A szomszédos Ausztriában január 25-től, hétfőtől a közélet több területén is kötelező az FFP2-es típusú részecskeszűrő maszk használata. Néhány üzletlánc ezért úgy döntött, hogy a maszkokat ingyen fogja osztogatni a vásárlóinak.

 

A faz.net portál arról tájékoztatott, hogy az FFP2-es típusú részecskeszűrő maszk viselésének kötelezővé tétele után több üzletlánc is meglepő lépésre szánta el magát.

 

 hirdetes_300x300  

Az utóbbi hetekben nagy harc indult ezeknek a maszkoknak a beszerzéséért. Míg először 8 euróba kerültek, addig a hét közepén a Hofer, a Spar és a Rewe (a Billa, Merkur és Penny csoport) már csak 59 centért árulta a részecskeszűrős maszkokat.

 

A Rewe azonban további nyomást gyakorolt a konkurenciára, amikor bejelentette, hogy a részecskeszűrös maszkokat ingyenesen fogja osztogatni. A Spar és a Hofer is gyorsan reagált, és azt ígérték a vásárlóknak, hogy a Spar, Eurospar, Interspar és Maxim üzleteik bejáratánál szintén ingyenesen fogják osztogatni az FFP2-es típusú maszkokat. Mivel a többi üzletlánc sem szeretne lemaradni, ezért a Lidl és a Metro Austria is megerősítette hasonló szándékát.

 

A Rewe társaság mindenkit biztosított arról, hogy elegendő maszkkal rendelkeznek. A Billa, a Merkur és a Penny vásárlói az első három napban (hétfőtől szerdáig) ingyenesen fognak kapni FFP2-es részecskeszűrő maszkot. Egyúttal felhívták a figyelmet, hogy az akció az adott üzlet készletének erejéig tart.

 

Az osztrák kormány a hétvégén jelentette be, hogy azokra a személyekre, akik a kijelölt helyeken nem fognak FFP2-es típusú részecskeszűrő maszkot viselni, 25 eurós bírságot róhatnak ki.

 

Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 6 olvasónak tetszik ez a cikk.