Nyitókép: GettyImages

 

Azoknak a szlovákiai polgároknak, akik Németországba utaznak, a repülőbe, vonatba és az autóbuszba való beszállás előtt, vagy az ország határának átlépésekor 48 óránál nem régebbi negatív koronavírus-tesztet kell felmutatniuk. A döntés mindenkire vonatkozik, így azok sem élveznek kivételt, akik átestek a koronavíruson vagy abszolválták az oltást.

 

A külügyi tárca tájékoztatása szerint Németország Szlovákia egész területét a kockázatos országok közé sorolta.

 

 hirdetes_810x300  

Kötelező karantén 

 

Azoknak a személyeknek, akik kockázatos, magas kockázatú vagy olyan térségből érkeznek, ahol nagymértékben előfordulnak a vírus fertőzőbb variánsai, kötelező a 10 napos karantén. A karantént idő előtt negatív PCR-teszteredménnyel lehet befejezni, amit legkorábban az ötödik napon lehet elvégeztetni.

 

Mivel az egyes tartományok individuálisan viszonyulnak a rendelkezésekhez, ezért a külügyi tárca azt tanácsolja, hogy a polgárok az indulás előtt lépjenek kapcsolatba az illetékes német egészségügyi hivatallal (Gesundheitsamt).

 

Az utazás előtt formanyomtatványt kell kitölteni

 

Azoknak az utasoknak, akik az elmúlt tíz napban kockázatos, magas kockázatú vagy olyan térségben tartózkodtak, ahol nagymértékben előfordulnak a vírus fertőzőbb variánsai, az utazás előtt egy digitális formanyomtatványt kell kitölteniük. Az országba való belépéskor pedig fel kell mutatniuk azt a PDF formátumú igazolást, amit az adatok megadása után kaptak.

 

Webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!