Nyitókép: Reuters

 

Csaknem három hónappal azután, hogy Lengyelország bezárta az üzleteket, éttermeket, mozikat és az iskolákat, a lengyel kormány az óvintézkedések fokozatos feloldása mellett döntött. Péntektől megnyitottak a síközpontok, a mozik, a sportpályák és a hotelek.

 

Az enyhítés első napján a síközpontok utcáit több tízezer turista lepte el. A tátrai síközpontban, Zakopanéban az utcákon táncoltak az emberek, a rendőröket több tucat kihágáshoz, utcai verekedéshez, valamint túlzott alkoholfogyasztáshoz riasztották. A szakemberek attól tartanak, hogy ez a viselkedés újabb lockdownhoz fog vezetni Lengyelországban.

 

 hirdetes_300x300  

Lengyelországban megnyitották a hoteleket. Hétvégén 20 ezer embert várnak a síközpontokba

Diszkó az utcákon

 

Az óvintézkedések enyhítése után a turisták azonnal ellepték a Tátra lengyelországi részének kedvenc síközpontját, Zakopanét. A hotelekben ugyan a szálláshelyeknek csak a felét lehet kiadni, de a lengyelek ezeket is néhány óra leforgása alatt lefoglalták.

 

Zakopané utcáin az emberek az esti órákban megtöltötték az utcákat, és mivel az éttermek továbbra is zárva vannak, ezért a turisták az utcákon ittak és táncoltak.

 

A lengyel rendőrök a spontán utcai diszkókon a gyülekezési tilalom és a maszkviselés megszegése miatt bírságolták meg az embereket. A rendőrség szerint Zakopané utcáin rengeteg volt a részeg, némelyiket úgy kellet összeszedni az utcáról, hogy ne fagyjon meg a rendkívüli hidegben. A rendőröket a hotelekbe is riasztották, ahol verekedésekre is sor került.

 

 

A felelőtlen viselkedésnek rossz vége lehet

 

A lengyel kormány még a járványellenes óvintézkedések enyhítése előtt az kérte az emberektől, hogy ne becsüljék alá a helyzetet.

 

„A médiából tudjuk, hogy az emberek mennyi rezervációt csináltak a hétvégére, viszont ezek a szolgáltatások csak ideiglenes rezsimben működnek“

 

– hívta fel a figyelmet Wojciech Andrusiewicz, az egészségügyi tárca szóvivője.

 

A szakemberek azonban attól tartanak, hogy a felelőtlen viselkedés nagyon gyorsan megváltoztathatja a jelenlegi stabil helyzetet Lengyelországban.

 

SME/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!