Nyitókép: tasr

 

Ivan Korčok (az SaS jelöltje) szlovák külügyminiszter kivételt kért Németországtól a kötelező negatív teszt felmutatása alól a tranzitszállításra. Ezen felül a tárcavezető kérte a tesztek maximális érvényességének meghosszabbítását 48-ról 72 órásra. A hírről maga Korčok számolt be cseh, osztrák és német kollégáival való tárgyalása után.

 

Németország e hét elejétől kötelezi a cseh, szlovák és tiroli fuvarozóktól a 48 óránál nem régebbi negatív koronavírus-teszteredményt felmutatását a határon. A fuvarozóknak és cégeknek azonban aggályaik vannak, Korčok szerint pedig „gyakorlatilag nem lehet betartani” azt, amit a németek kérnek.

 

Német kollégájának főleg az ún. zöld sávokról szóló egyezségekkel argumentált, melyek biztosítják az áru folyamatos, megszakítás nélküli mozgását.

 

 hirdetes_300x300  

Miután Németország Szlovákia legnagyobb kereskedelmi partnere, nem kis gondokat okozhat az ország áruellátásában, ha a fuvarozók a tesztkötelezettség miatt nem tudnak időben átjutni az áruval a határon.

 

Frissítve 16:13-kor

 

A külügyi tárcavezető a csütörtöki kormányülés előtt arról tájékoztatott, hogy kérését visszautasították a németek, továbbra is fenntartják, hogy a kamionosoktól és az egyénileg közlekedőktől 48 óránál nem régebbi negatív koronavírus-tesztet kérnek a határon.

 

dennikn.sk, körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!