Nyitókép: TASR/AP

 

Az izraeli egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint az oltási kampány adatai egyértelműen rámutatnak arra, hogy a Pfizer/BioNTech-oltóanyag két dózisa 96%-os védelmet nyújt a fertőzéssel szemben.

 

Az izraeliek szerint a Pfizer/BioNTech-vakcina két héttel a második dózis beadása után 99,2%-os védelmet nyújt a súlyos lefolyású betegséggel szemben. Ezenkívül a két adag vakcina 98,9%-kal csökkenti az esetleges kórházi ellátások és elhalálozások számát, a covid-fertőzés veszélyét pedig 95,8%-kal csökkenti.

 

 hirdetes_300x300  

„A vakcina drámai módon csökkenti a betegség súlyos lefolyásának veszélyét és ezzel együtt az elhalálozásokat is, ami jól látszódik a statisztikáinkon is“

 

– jelentette ki Chezi Levi, az egészségügyi tárca részlegének vezérigazgatója.

 

A világon jelenleg az izraeli oltási kampány a leggyorsabb – az egészségügyi tárca legfrissebb adatai szerint decembertől kezdődően a 9 milliós népességű Izrael 4,25 millió polgára már megkapta az első adagot a Pfizer/BionTech vakcinájából.

 

Izrael célja, hogy március végéig az összes 16 év feletti lakosát beoltsa a koronavírus-vakcinával.

 

Izraelben vasárnaptól bevezetik az ún. Green Pass használatát, ami a beoltott személyeknek lehetővé teszi a különböző aktivitásokon való részvételt. Vasárnaptól mindenki számára újra megnyitnak az üzletek, bevásárlóközpontok, piacok, múzeumok és könyvtárak, viszont az edzőtermekbe, sport- és kulturális rendezvényekre és a hotelekbe csak azok az emberek mehetnek, akik már megkapták az oltást, vagy átestek a koronavírus-fertőzésen.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.