Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Az előrejelzések szerint a számok romlani – egyesek szerint drámaian romlani – fognak a következő hetekben – mondta a miniszter a kormányinfón.

 

Csütörtökre az idei évben nem látott fokozatra kapcsolt a koronavírus-járvány, az immáron harmadik hullám első hetének végén közel négy és félezer fertőzöttet azonosítottak.

 

 hirdetes_300x300  

Gulyás Gergely a délelőtti kormányinfón elmondta, hogy a kormány is foglakozott a helyzettel szerdai ülésén. „Azt reméljük, hogy a korlátozások utolsó időszakában vagyunk” – mondta, de hozzátette: nehéz hetek várnak ránk, mert itt a harmadik hullám. Az előrejelzések szerint a számok romlani – egyesek szerint drámaian romlani – fognak – derült ki a miniszter szavaiból, aki bejelentette, hogy március 15-ig maradnak az eddigi védelmi intézkedések.

 

Gulyás szólt arról is, hogy a nemzeti konzultáció eredményeképpen döntenek majd a korlátozások esetleges feloldásáról. „A korlátozások fokozatos enyhítéséhez akkor jutunk közelebb, ha felgyorsul az oltások folyamata. Ezen és a jövő héten annyi embert tudunk beoltani, amennyit korábban” – mondta a miniszter. „A baloldali pártok oltásellenesek, és ennek az az oka, hogy a járvány elhúzódásával több esélyt látnak a hatalomra kerülésre” – tette hozzá. „A legszomorúbb politikai fejlemény, hogy baloldali polgármesterek hívnak fel az oltóanyagok bojkottjára” – mondta, hozzátéve hogy emberi életeket tesznek ezzel kockára.

 

A nemzeti konzultációt több mint 425 ezren töltötték ki. Március közepéig van lehetőség kitölteni – ismertette ezután a miniszter. Gulyás elmondta, hogy a bértámogatások továbbra is érvényben maradnak. Az utóbbiak esetében a fennakadásokon túl van a kabinet, és naprakészen tudják kifizetni a támogatásokat. 41 milliárd forintos igény érkezett be, és ebből 39 milliárd forintot fizettek ki.

 

Gulyás Gergely azt mondta, hogy mindenki eldöntheti, hogy melyik vakcinából kér, de mivel kevés a vakcina, ezért még nem lehetséges ez. Értelemszerűen, aki adott pillanatban nem kér egy vakcinát, azt hátrébb sorolják, de amikor lesz belőle, akkor beoltják. Hnagsúlyozta: minden oltóanyag hatékony védelmet jelent a vírussal szemben.

 

hirado.hu/M1

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!