Nyitókép: firstpost.com

 

Több tízezer német turista Mallorcára készül a húsvéti ünnepek alatt. Ez a hír sok spanyolt felháborított, ugyanis a lezárások miatt ők maguk nem utazhatnak az egyes régiók között.

 

„Nincs semmi értelme annak, hogy mi nem mozoghatunk a régiók között, de az idegenek idejöhetnek terjeszteni a fertőzést”

 

– mondta a 23 éves madridi Emilio Rivas. A fiatal férfi az ünnepek alatt szívesen elhagyná a várost, de otthon kell maradnia, mivel húsvét idején Spanyolországban tilos lesz a régiók közötti utazás annak érdekében, hogy megakadályozzák a járvány terjedését.

 hirdetes_300x300  

 

A magas fertőzöttséggel rendelkező európai országokból – például Németországból és Franciaországból – azonban érkezhetnek turisták Spanyolországba, amennyiben negatív koronavírus-tesztet tudnak felmutatni.

 

Azután, hogy a berlini kormány múlt héten eltörölte a karantént a Baleár-szigetekről hazatérő turistáknak, megnőtt a németek érdeklődése a szigetcsoport iránt.

 

A TUI Germany utazási iroda tájékoztatása szerint a tavalyi évhez képest idén a húsvéti foglalások megkétszereződtek, és néhány mallorcai szálloda már teljesen le van foglalva. Mallorcán az éjszakai klubok továbbra is zárva maradnak, a hotelek pedig az ingyenes alkoholfogyasztást is megtiltották, hogy megakadályozzák az éjszakai zavargásokat.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!