Nyitókép: tass

 

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint hazájában a nyár végéig sikerülhet elérni a kollektív immunitást a koronavírussal szemben, ez pedig azt jelentené, hogy feloldhatnák a járványügyi intézkedéseket.

 

Mint megjegyezte, ehhez legalább a felnőtt lakosság 70 százalékát be kellene oltani. Az elnök azt javasolta az orosz polgároknak, hogy „hallgassanak a szakemberekre”, akik szerint csak a kollektív immunitás elérése oldhatja fel a szigorításokat. Putyin szerint, ha az oltás a mostanihoz hasonló tempóban halad, úgy nyár végére elérhetik ezt a célt.

 

Oroszországban januárban kezdték meg az emberek tömeges oltását. Azóta mintegy 6 millióan kapták meg legalább az első oltást, több mint négymillióan pedig már mind a kettőt.

 

 hirdetes_810x300  

Oroszországban jelenleg három vakcinát regisztrálta a koronavírus ellen: a Szputnyik V-t, az EpiVacCoroná-t és a CoviVac-ot.

 

Putyin kedd este kapta meg a saját oltását, melyet más országok közszereplőitől eltérően nem közvetített a televízió, mivel erre zárt körben került sor. Putyin és a Kreml azt sem hozta nyilvánosságra, hogy a három közül melyik vakcinát kapta meg az orosz elnök.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!