Nyitókép: Francois Mori/AP

 

Online megtekinthető a párizsi Louvre teljes kollekciója. Franciaország legnagyobb múzeuma, a szobrok, festmények, ékszerek egyik legimpozánsabb gyűjteményének tulajdonosa úgy döntött, hogy teljes, 480 ezer műtárgyat számláló kollekcióját elérhetővé teszi a világhálón, méghozzá ingyenesen.

 

Leonardo da Vinci Mona Lisájától kezdve a Milói Vénuszon át Eugène Delacroix A szabadság vezeti a népet című festményéig mindent meg lehet nézni a nappalinkban ücsörögve. Az ókori egyiptomi műkincsektől kezdve a reneszánsz szobrokon át az iszlám művészetekig minden alkotást élvezhetünk a fotelből – tabletünkön vagy telefonunkon „lapozgatva.”

 

 hirdetes_300x300  

„A Louvre leporolja kincseit, a kevésbé ismerteket is beleértve. Most először bárki hozzáférhet a teljes műgyűjteményhez és mindehhez csak internetkapcsolatra van szükség, no meg egy okoseszközre, vagy asztali számítógépre“

 

– mondta Jean-Luc Martinez, a Louvre elnök-igazgatója.

 

A Louvre vezetése azt is reméli az egyedülálló vállalástól, hogy az online múzeumlátogatás felébreszti a vágyat az emberekben arra, hogy amint lecseng a járvány, élőben is felkeressék a múzeumot.

 

Az online tárlatvezetés EZEN AZ OLDALON érhető el.

 

euronews.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!