Nyitókép forrása: trend.sk

 

Hiába romlik Németországban és a szomszédos országokban is rohamosan a járványhelyzet, Berlin nem kívánja korlátozni a német állampolgárok számára, hogy külföldre utazzanak üdülés céljából. A német kormány kedden lezártnak nyilvánította a külföldi turisztikai utak tiltását felvető javaslat felülvizsgálatát, és elutasította azt. A javaslatot Angela Merkel idén politikai nyugdíjba vonuló német kancellár szorgalmazta.

 

A német kormány közlése szerint „jelenleg nem terveznek pótlólagos jogi korlátozásokat bevezetni”. Csupán felkérték a lakosságot, hogy a járványhelyzetre való tekintettel ne utazzanak külföldre.

 

Március 30-tól érvényes az az előírás, amely kötelezi a repülőgép utasait, hogy még a gépre való felszállás előtt az új mutációkat is kimutatni képes negatív teszttel igazolják egészségi állapotukat. Az intézkedést május 12-ig tartanák fenn.

 

 hirdetes_810x300  

A 48 órásnál nem régebbi negatív teszt kötelező a kiemelten kockázatosnak vagy új koronavírus mutációk által uralt régiónak minősülő országokból Németországba visszatérőknek is. Egyúttal – biztonsági okokból – tíz napos karanténra vannak kötelezve, amit az ötödik napon elvégzett újabb negatív teszt ellenében lehet csak idő előtt megszakítani.

 

Az üdülési-turisztikai célú külföldi utak betiltása azután merült fel lehetőségként, hogy németek tömegei indultak meg a húsvét közelsége miatt Mallorca szigete felé. Ezzel kapcsolatban kemény politikai vita alakult ki, hiszen több német városban korlátozzák a lakosság mobilitását.

 

Az sem zárható ki, hogy végül politikai döntés született: Németországban szeptemberben országos (szövetségi) parlamenti választások lesznek, a legnagyobb kormányzópártnak, a CDU-nak pedig korrupciós botrányok miatt alaposan megcsappant a népszerűsége.

 

Körkép.sk, teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!