Nyitókép: CNN Prima News

 

A koronavírus-járvány miatt meghirdetett veszélyhelyzet Csehországban április 11-én fejeződik be és a kormány nem tervezi a meghosszabbítását – jelentette ki a Nova Televízióban Andrej Babiš cseh kormányfő. Ez azt jelenti, hogy április 12-től ismét lehet utazni a járások között, és megszűnik az éjszakai kijárási tilalom.

 

„Tény, hogy április 11-én véget ér a veszélyhelyzet, és nem fogjuk tovább meghosszabbítani”

 

– jelentette ki Babiš.

 hirdetes_300x300  

 

Csehországban tavaly október 5-én lépett érvénybe a veszélyhelyzet, amelyet azóta többször is meghosszabbítottak. A kormány legfeljebb 30 napra hirdethet ki veszélyhelyzetet, a meghosszabbítását a képviselőháznak kell jóváhagynia. A cseh képviselőház utoljára március 26-án hagyta jóvá a veszélyhelyzet meghosszabbítását, melynek érvényessége április 11-ig tart.

 

Az egyes cseh régiók közötti utazást március elején korlátozták. Kivételt képeznek azok az esetek, amikor valaki munkába, hivatalba vagy orvoshoz utazik. Este 21.00 és hajnali 05.00 óra között pedig kijárási tilalom van érvényben.

 

Babiš a Nova Televíziónak azt is megerősítette, hogy a gyerekek iskolába való visszatérésével jövő héten fognak foglalkozni.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.