Nyitókép forrása: cnn.com

 

Markus Söder bajor tartományi miniszterelnök szerint Bajorország aláírja az orosz Szputnyik V vakcina gyártásáról vásárlásáról szóló szándéknyilatkozatot. A tervek szerint egy illertisseni cégen fogják sorozatgyártani keresztül hozzák majd be az orosz oltóanyagot.

 

FRISSÍTVE 16:12 – Az illertisseni üzem az R-Pharm gyógyszeripari társaság érdekeltségébe tartozik, a szerda délutáni közlések szerint az üzemen keresztül érkezne az orosz vakcina  Bajorországba, és az üzem bonyolítaná le a logisztikát, valamint a forgalomba hozatalt megelőző ellenőrzést. A vakcina gyártásáról ellentmondásos információk érkeztek, a Die Welt a Süddetsche Zeitunghoz hasonlóan említ vakcinagyártást – de mindenképpen csak az Európai Gyógyszerügynökség regisztrációja után. 

 

Söder elmondása szerint „ha Európában engedélyezik az orosz vakcinát”, Bajorország saját forrásból juthat majd plusz mennyiséghez, nagyjából 2,5 millió adaghoz, már júliusban.

 

 hirdetes_300x300  

Szlovákiában eközben még mindig nem adtak zöld utat a Szputnyik V vakcinának, sőt, ma Richard Sulík régiúj gazdasági miniszter már arról beszélt, hogy az Európai Gyógyszerügynökségnek kell előbb véleményt mondania a vakcináról. Miközben a szlovákiai liberális politikusok aknamunkája miatt továbbra sem használják a Szputnyik V vakcinát a lakossági immunizálásában, Németországon kívül Franciaország és Olaszország is Szputnyik V-t vásárolna.

 

Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.