Rajmund, Zelma
  • HUF: 358.66
  • USD: 1.13
  • -5 °C
  • 1 °C

Hirdetés (X)

Külügyek

Bajoroszág milliós nagyságrendben vásárol Szputnyik V vakcinát (Frissítve)

A bajorok 2,5 millió adaghoz jutnak hozzá

Nyitókép forrása: cnn.com

 

Markus Söder bajor tartományi miniszterelnök szerint Bajorország aláírja az orosz Szputnyik V vakcina gyártásáról vásárlásáról szóló szándéknyilatkozatot. A tervek szerint egy illertisseni cégen fogják sorozatgyártani keresztül hozzák majd be az orosz oltóanyagot.

 

FRISSÍTVE 16:12 – Az illertisseni üzem az R-Pharm gyógyszeripari társaság érdekeltségébe tartozik, a szerda délutáni közlések szerint az üzemen keresztül érkezne az orosz vakcina  Bajorországba, és az üzem bonyolítaná le a logisztikát, valamint a forgalomba hozatalt megelőző ellenőrzést. A vakcina gyártásáról ellentmondásos információk érkeztek, a Die Welt a Süddetsche Zeitunghoz hasonlóan említ vakcinagyártást – de mindenképpen csak az Európai Gyógyszerügynökség regisztrációja után. 

 

Söder elmondása szerint “ha Európában engedélyezik az orosz vakcinát”, Bajorország saját forrásból juthat majd plusz mennyiséghez, nagyjából 2,5 millió adaghoz, már júliusban.

 

Szlovákiában eközben még mindig nem adtak zöld utat a Szputnyik V vakcinának, sőt, ma Richard Sulík régiúj gazdasági miniszter már arról beszélt, hogy az Európai Gyógyszerügynökségnek kell előbb véleményt mondania a vakcináról. Miközben a szlovákiai liberális politikusok aknamunkája miatt továbbra sem használják a Szputnyik V vakcinát a lakossági immunizálásában, Németországon kívül Franciaország és Olaszország is Szputnyik V-t vásárolna.

 

Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket