Nyitókép: TASR/AP

 

A Szputnyik V-vakcina megvásárlásával kapcsolatos osztrák–orosz tárgyalások a végéhez közelednek – jelentette ki Sebastian Kurz osztrák kancellár.

 

Kurz elmondása szerint Bécs egymillió koronavírus elleni vakcinát szándékozik vásárolni Oroszországtól. Mint mondta, ez a vakcinamennyiség az osztrák oltási kampány „további felgyorsítását“ segítené elő.

 

 hirdetes_300x300  

A koronaválság befejeztével az osztrák kancellár szeretné kideríteni, mit lehetne Európában másképp csinálni ahhoz, hogy a vakcinabeszerzés és vakcinajóváhagyás olyan gyorsan történjen, mint az Egyesült Államokban és Izraelben.

 

August Wöginger, az ÖVP parlamenti frakciójának elnöke szintén támogatta az orosz vakcina beszerzésére indított kezdeményezést. Elmondása szerint ebben az ügyben nem szabad semmilyen szemellenzőt használni, Ausztriának mindent meg kell vásárolni, amit csak tud.

 

Wöginger azt azonban kihangsúlyozta, hogy a vakcinát be kell vizsgáltatni, de ehhez nem kell megvárni az Európai Gyógyszerügynökséget, hiszen Ausztria is elvégezheti ezt a feladatot.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.