Nyitókép: APA/Helmut Fohringer

 

Hatnapos „húsvéti nyugalom”-nak indult, lassan hat hete tart – Ausztria keleti tartományaiban a romló járványügyi mutatók miatt hetek óta áll az élet. Különösen az osztrák fővárosban drámai a helyzet, ahol a jelenleg 778 személy szorul kórházi ellátásra. Közülük 245-en vannak lélegeztetőgépen. Michael Ludwig bécsi főpolgármester (SPÖ) a múlt héten meghosszabbított lockdown-t tegnap újabb két héttel tolta ki. Döntését a kórházakban uralkodó helyzettel és a brit vírusmutáció terjedésével indokolta.

 

„A brit mutáció miatt egy teljesen új helyzettel állunk szemben. Ez a vírusfajta sokkal agresszívabb és gyorsan terjed a fiatalok körében is. Mindenki veszélyben van. Az intenzív osztályokon fiatalok is fekszenek”

 

-tette hozzá Ludwig, majd a kórházi személyzet munkáját és a bécsiek fegyelmezettségét méltatta. Mindazonáltal a hétvégén fővárosiak tömege rohamozta meg a helyi parkokat, egyes helyeken a rendőrségnek kellett a beléptetést irányítani a kialakult torlódás miatt.

 

 hirdetes_300x300  
forrás: facebook

 

Bécs mellett Alsó-Ausztria is az érvényben lévő szigorítások meghosszabbítását jelentette be, az Őrvidék (Burgenland) szocialista vezetése ma dönt. Míg a keleti tartományok hetek óta lockdown-ban vannak, az alpesi ország nyugati felében – feltételekkel – nyitva vannak az üzletek és a szolgáltatások.

 

Körkép.sk, Michael Ludwig facebook oldala

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!