Nyitókép: Getty Images

 

A brit tudósok hétfőn bejelentették egy olyan új vizsgálat kezdetét, melynek keretén belül a COVID-19-en átesett fiatalokat szándékosan koronavírus-fertőzésnek fogják kitenni. A vizsgálat célja, hogy megfigyelje a immunrendszer reakcióját, illetve megállapítsa, mennyi vírus szükséges az újbóli megfertőződéshez – tájékozatott a DPA és a Reuters ügynökség.

 

Az Egyesült Királyság februárban a világ első olyan országává vált, ahol egy kutatás keretén belül engedélyezték az önkéntesek megfertőzését. Az első ilyen vizsgálat Londonban vette kezdetét márciusban. A kísérlet során olyan önkénteseket fertőztek meg a koronavírussal, akik eddig még nem esetek át a betegségen.

 

 hirdetes_300x300  

A hétfőn bejelentett vizsgálatba olyan egészséges 18 és 30 év közötti fiatalok jelentkezhetnek, akik legkevesebb három hónappal ezelőtt megfertőződtek a koronavírussal – tájékoztatott a Wellcome Trust alapítvány és az Oxfordi Egyetem. Az önkéntesek 5 000 fontot (5 770 eurót) kapnak a részvételért.

 

„Ennek a kutatásnak az eredményei lehetővé teszik, hogy jobb vakcinákat állítsunk elő a koronavírus megfékezésére, továbbá segít megérteni, hogy meddig védettek a covidon átesett páciensek“

 

– jelentette ki Helen McShane, a tanulmány fő kutatója, az Oxfordi Egyetem vakcinológusa.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!