Nyitókép: Getty Images

 

A Valneva francia–osztrák vállalat szerdán jelentette be, hogy a koronavírus elleni vakcinája a klinika tesztelés harmadik fázisába lépett. Ez az utolsó kísérleti szakasz azelőtt, hogy a Valneva az oltóanyaga hatósági jóváhagyásáért folyamodna.

 

A tesztelés harmadik fázisában azt fogják figyelni, hogy a tesztelésbe bekapcsolódó személyek immunrendszere miként reagál a VLA2001 vakcinára és az AstraZeneca vakcinára, majd az eredményeket össehasonlítják.

 

 hirdetes_300x300  

A tesztelésen nagyjából négyezer önkéntes vesz részt az Egyesült Királyság 25 különböző helyszínén.

 

A tesztelés fő célja, hogy bebizonyítsa, a VLA2001 koronavírus elleni vakcina két héttel az oltóanyag beadása utána magasabb ellenanyagszintet biztosít, mint az AstraZeneca-vakcina.

 

Amennyiben a klinikai tesztelés eredményei kedvezőek lesznek, a Valneva 2021 őszén tervezi benyújtani az oltóanyag jóváhagyásához szükséges javaslatokat.

 

Az eddig ismert koronavírus elleni vakcinákkal ellentétben a Valneva teljesen inaktivált koronavírust tartalmaz.

 

Thomas Lingelbach, a Valneva vállalat igazgatója szerint az Európai Bizottsággal folytatott tárgyalásokat eddig kevés „érdemleges előrelépés“ jellemezte, ezért a vállalat elsősorban azokra az uniós tagországokra és EU-n kívüli országokra fókuszál, akik érdeklődésüket fejezték ki az új oltóanyag iránt.

 

HNonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!