Nyitókép forrása: reuters.com

 

India nemrég világcsúcsot állított fel az egy nap alatt azonosított fertőzöttek számában, és azóta minden nappal saját rekordját is megdönti. Narendra Modi miniszterelnök vasárnap felszólította a lakosságot, hogy tartsák be a járványintézkedéseket és oltassák be magukat, mert „a járvány vihara alapjaiban rengette meg az országot”.

 

Az elmúlt 24 órában Indiában 349 691 fertőzöttet azonosítottak, a kórházak a nagyobb városokban elutasítják a betegeket, mert nincs elég ágy, sem oxigén a fogadásukra. Főleg az oxigénhiány teremt embertelen állapotokat. A kormányt most azért támadják, mert az első hullám után engedélyezte a vallási és politikai összejöveteleket és tömegrendezvényeket.

 

Delhi kormányzója egy héttel meghosszabbította a főváros zárlatát, ez eredetileg hétfőn véget ért volna.

 

 hirdetes_300x300  

Indiában a vírus négy percenként megöl egy embert. 

 

A halálos áldozatok száma eddig összesen 192 311 fő, az elmúlt nap 2767 ember hunyt el a koronavírus miatt. Az elmúlt egy hónapban a napi halálozások száma a tízszeresére emelkedett, a napi fertőzöttek száma pedig megnyolcszorozódott.

 

A világ második legnépesebb országa a humanitárius katasztrófa szélén áll.

 

Sok helyen a kórházak és templomok előtt a tereken utcákon levegőért könyörgő betegek tömegei hevernek, ha szerencséjük van, autóban fekhetnek el, a kivételesen szerencsések pedig oxigén-palackot is kapnak, amit két óránként tovább kell adni a következő betegnek.

 

Európában több ország is beutazási korlátozásokat vezetett be Indiával szemben. Indiának is már saját mutációja van, amelyet március végén kettős mutációként kezdtek el emlegetni (a vírus DNS-e két jelentőst változást okozó ponton is módosult). A szakértők szerint az indiai variáns nagyobb eséllyel okoz újrafertőzést. Az indiai variáns már Európában is megjelent.

 

Körkép.sk, cnbc.com

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!