Nyitókép forrása: aljazeera.com

 

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint egyelőre nincs bizonyíték rá, hogy az Indiában futótűzként terjedő koronavírus-törzs veszélyesebb vagy fertőzőképesebb lenne a világon jelenleg uralkodó variánsnál. A szervezet ezért egyelőre nem sorolta be a különösen veszélyes koronavírus-mutációk közé, ahol például a brit, a dél-afrikai vagy a brazil variánsok már szerepelnek.

 

A WHO egyúttal felhívta a figyelmet, hogy korai még végleges megállapításokat tenni. Nem világos ugyanis, hogy pontosan milyen okok húzódnak meg a kettős mutációjáról ismert indiai variáns gyors terjedése mögött. Nem feltétlenül a vírus mutációja az egyetlen tényező. Az elmúlt hetekben, hónapokban az indiai kormány a javuló járványstatisztikát látva engedélyezte a tömegrendezvényeket és a gyülekezést, amelyek szintén nagyban hozzájárulhattak a jelenlegi állapotokhoz.

 

India az elmúlt napokban világcsúcsot állított az azonosított napi új fertőzöttek számában, a kórházak megteltek, a betegeket elutasítják, nincs oxigén, az ország gócpontjai a humanitárius katasztrófa szélén állnak.

 

 hirdetes_300x300  

CTK, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.