Nyitókép forrása: facebook.com/Eduard Heger

 

A Visegrádi Négyek kormányfői mai videókonferenciájukon a cseh-orosz diplomáciai feszültségről tárgyaltak, valamint az azt kiváltó történésekről. A megbeszélést követően közös nyilatkozatban vállaltak szolidaritást Csehországgal amiatt, hogy a nemrég napvilágot látott információk szerint az orosz katonai hírszerzés szerepet játszott a vrběticei katonai munícióraktárakban történt 2014-es robbanásokért.

 

A nyilatkozat szövege szerint a visegrádi országok „elítélik az újabb agressziót és a nemzetközi jog megsértését, amelyet Oroszország európai földön követetett el. Elítélik Oroszország aránytalan intézkedéseit, amellyel arra reagált, hogy Csehország teljesen indokoltan 18 orosz hírszerző tisztet utasított ki területéről.”

 

A gov.pl-en közölt nyilatkozat angol verziója így folytatja

 

 hirdetes_300x300  

„Csehország miniszterelnökével együtt határozottan elítéljük az orosz hírszerzők illegális és erőszakos tetteit. Nem engedjük, hogy ezek a cselekmények megosszák Európát. Az Visegrádi Négyek elhatározták, hogy az Európai Uniót többi tagállamával együtt intézkedéseket foganatosítanak annak érdekében, hogy megerősítsék ellenállóképességüket (az ilyen hírszerző tevékenységek ellen – a szerk.)”

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.