Nyitókép: Pixabay

 

Napi rekordot döntött a beoltottak száma Ausztriában, miután az elmúlt 24 órában pontosan 99 317 személy kapta meg a védőoltást – jelentette be twitteres üzenetében Wolfgang Mückstein (Grüne) szövetségi egészségügyi miniszter.

 

„A vakcinázás sebessége folyamatosan növekszik. Köszönet mindenkinek, aki az oltóközpontokban, a háziorvosi rendelőkben vagy a mobil egységeknél segédkezik és köszönet azoknak is, akik az oltási kínálatot igénybe veszik.”

 

– írta a zöld párt minisztere. Az alpesi országban eddig összesen 3,5 millió adag oltóanyag került beadásra. Az osztrákok 29,4 százaléka az első, 10,6 százalékuk – mintegy 950 ezer ember – már a második oltását is megkapta.

 

 hirdetes_810x300  

A szövetségi tartományok tekintetében az Őrvidék (Burgenland) vezet – itt a lakosok átoltottsága elérte a 34,4 százalékot. A további sorrend: Tirol (32,8 százalék), Voralberg (32,5 százalék), Karintia (31,5 százalék), Felső-Ausztria (29,5 százalék), Alsó-Ausztria (28,5 százalék), Stájerország (28,5 százalék), Salzburg (27,7 százalék), valamint a sereghajtó, Bécs (26,5 százalék).

 

Krone

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!