Szili Katalin: Köszönet azoknak, akik Székelyföldért megmozgatták Európát! - Körkép.sk
Külügyek

Szili Katalin: Köszönet azoknak, akik Székelyföldért megmozgatták Európát!

Sikeresen befejeződött a Székely Nemzeti Tanács által a nemzeti régiókért folytatott kezdeményezés aláírásgyűjtése.

Nyitókép: bocskairadio.org

 

Tegnap éjfélkor sikeresen befejeződött a Székely Nemzeti Tanács által a nemzeti régiókért folytatott polgári kezdeményezés aláírásgyűjtése.

 

1,4 millió EU-s állampolgár támogatása mellett 11 országból sikerült a meghatározott mennyiséget meghaladó aláírást begyűjteni. Ez újabb futamgyőzelmet jelent, hiszen a következő feladat lesz az aláírások hitelességi vizsgálata, melyet a tagországok illetékes hatóságai végeznek, majd az Európai Bizottsághoz kerül benyújtásra.

 

Köszönet illeti a kampánycsapatot, s annak vezetőjét, Pesty Lászlót, akik a kezdeményezők jelmondatának is megfelelve, valóban megmozgatták Székelyföldért Európát.

 

Néhány éven belül a Minority SafePack és a nemzeti régiók polgári kezdeményezések aláírásgyűjtési sikere megmutatta, hogy ez az eszköz alkalmas lehet az európai demokrácia mélyítésére, de csak akkor, ha azt és önmagát is az Európai Bizottság is komolyan veszi. Maga a polgári kezdeményezés intézménye pontosan azzal az indokkal született, hogy közelebb vigye az Uniót és döntéseit polgáraihoz.

 

Egyidejűleg honfitársainkat is köszönet illeti támogatásukért, hiszen ezzel kiváló példát mutattak arra, hogy “Magyarország az egységes magyar nemzet összetartozását szem előtt tartva felelősséget visel a határain kívül élő magyarok sorsáért”, ahogy a hétköznapokban is felelősséget viselnünk egymásért.

 

Körkép.sk/sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kövessen minket