Nyitókép: Szijjártó Péter/Facebook

 

Kölcsönösen elfogadja egymás oltási igazolásait Magyarország és Csehország, így azok a magyar állampolgárok, akik rendelkeznek oltási igazolvánnyal, szombattól (május 15.) szabadon utazhatnak Csehországba. A megállapodás mindenkire nézve érvényes, függetlenül a beadott oltóanyag fajtájától – jelentette be Facebook-bejegyzésében Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

 

„Sokat tárgyaltunk az elmúlt pár napban cseh barátainkkal, hogy lehetővé tegyük a már beoltott polgáraink számára a szabad utazást az országaink között. A megállapodás létrejött, így holnaptól immár mindenfajta karantén-, vagy tesztelési kötelezettség nélkül utazhatnak a beoltott magyarok és csehek a két ország között.”

 

– mondta a politikus, majd hozzátette:

 

„Csehország és Magyarország között évente több százezer turista fordul meg, mostantól pedig újra megnyílik a lehetőség a kölcsönös prágai, budapesti, brünni városnézésekre, a fürdővárosok meglátogatására, a balatoni, hévízi pihenésekre. Tárgyalunk tovább – ma Lengyelországban, Lódzban – és amint létrejön a következő megállapodás, azonnal tájékoztatást adunk róla.”

 

 hirdetes_810x300  

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.