Nyitókép: TASR/AP

 

A Nemzetközi Vöröskereszt és a Nemzetközi Vörös Félhold Mozgalom (IFRC) pénteken felhívta a figyelmet arra, hogy a vakcinahiány miatt Ázsia válságos helyzetbe került.

 

Az IFRC szerint Nepálban és Bangladesben elfogyott a koronavírus-vakcina, a régió országainak többsége pedig vakcinahiánnyal küzd. A mozgalom tájékoztatása szerint az indiai, nepáli, malajziai és fülöp-szigeteki kórházak tele vannak covidos páciensekkel.

 

 hirdetes_810x300  

A szervezet szerint míg a gazdagabb államok elegendő oltóanyagot vásárolt a lakosok többszöri immunizációjára, addig az ázsiai országok többségének csak töredéknyi vakcina áll a rendelkezésére.

 

Az IFRC igazgatója szerin a további katasztrófa megakadályozásának egyetlen lehetősége, hogy az országok egymás között vagy a COVAX nemzetközi programon keresztül megosztják egymással a vakcinákat.

 

A Vöröskereszt felszólította a gyógyszerészeti vállalatokat és a kormányokat arra, hogy dolgozzanak együtt a jobb vakcinabeszerzés érdekében, hiszen jelenleg Ázsia a globális járvány epicentruma.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!