Nyitókép: Maxim Guchek/BELTA

 

Se Ukrajna, se Litvánia, de még Lengyelország sem volt hajlandó fogadni a Ryanair fapados légitársaság Athénból Vilniuszba tartó gépét, miután kiderült, hogy állítólag bomba van a fedélzeten – közölte Alekszandr Lukasenka fehérorosz elnök szerdán Minszkben.

 

Lukasenka szerint a gép kapitánya azért döntött a minszki leszállás mellett, mert Vilniusz mellett Varsó, Lemberg és Kijev is megtagadta a leszállási engedélyt:

 

„Vajon miért nem fogadták ezt a járatot azok, akik ma sírnak-rínak, megijedtek a felelősségtől? Vagy netalán valakinek az kellett nagyon, hogy pont Minszkben szálljon le?”

 

 hirdetes_300x300  

– jegyezte meg Lukasenka, majd hozzátette: Svájcból érkezett a bejelentés, hogy a Hamász bombát helyezett el a gépen.

 

Arról ellenben a jelek szerint nem beszélt, hogy egy Mig-29-es vadászgépnek is elég komoly meggyőző ereje van; ahogy arról sem, hogy az izraeli-palesztin fegyvernyugvási egyezmény akkor már napok óta érvényben volt, amivel a Hamász állítólagos levele felettébb okafogyottá válna.

 

Május 23-án, vasárnap, a Ryanair említett gépe kényszerleszállást hajtott végre a fehérorosz fővárosban. Az utasok közt volt Roman Protaszevics (Raman Prataszevics) ellenzéki újságíró, a múlt évi fehérorosz elnökválasztás után kitört zavargások szervezésében kulcsszerepet játszó Nexta Telegram-csatorna alapítója és akkori főszerkesztője.

 

Körkép.sk, Karpat.in.ua

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!