Nyitókép: REUTERS/Radovan Stoklasa

 

Az Állami Tartalékalap raktárán jelenleg 12 millió antigénteszt található. A teszteket az egészségügyi tárca vásárolta – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Natália Petríková, az Állami Tartalékalap elnökének irodavezetője.

 

Zuzana Eliášová, az egészségügyi tárca szóvivője szerint a mobil mintavételi pontokon azokat a nazális antigénteszteket is használják, amelyeket Marek Krajčí volt egészségügyi miniszter vásárolt, és amelyeket eredetileg öntesztelésre szántak.

 

 hirdetes_810x300  

A minisztérium kihangsúlyozta, hogy a súlyos járványügyi helyzet során a tesztelés hatékony megelőzésnek számított a tünetmentes személyeknél, amivel sikerült megfékezni a járvány ellenőrizhetetlen terjedését, megvédve az emberek egészségét és életét.

 

A mobil mintavételi helyek hálózatát mérsékelten csökkentették, mintegy 116 mintavételi pont működését szüntették meg. A tárca szerint a jövőben úgy szeretnék felépíteni a mobil mintavételi helyek hálózatát, hogy a helyzet esetleges rosszabbodása esetén ismét üzembe tudják helyezni őket. A minisztérium elképzelése szerint a mobil mintavételi helyeken az antigéntesztelés mellett PCR-teszteket is végeznének.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.