Nyitókép: Deposit Photos

 

A holland kormány bejelentette, hogy a Johnson&Johnson vállalat Janssen elnevezésű koronavírus elleni vakcináját kivonják a nemzeti oltási programból. A DutchNews.nl hírportál szerint a döntést azzal indokolták, hogy a Janssen nagyon ritka esetben vérrögképződést okozhat.

 

A Holland Egészségügyi Tanács annak ellenére ajánlotta ezt a lépést, hogy Hollandiában eddig semmilyen jelentés nem érkezett arról, hogy valakinél a Janssen vakcinával történő oltás után vérrögképződés alakult volna ki.

 

 hirdetes_300x300  

A jelenleg elérthető információk szerint a Janssen vektor alapú vakcinával kapcsolatos problémák bizonyos korosztályban hasonlóak, mint az AstraZeneca-vakcina esetében, és a legtöbb esetet a fiatal korosztály köréből jelentették.

 

Hollandiában az AstraZeneca-vakcinát a vérrögképződéses esetek miatt a 60 évnél idősebbeknek adják. Ez a döntés azt jelenti, hogy a Janssennel azokat az embereket nem fogják oltani, akiket jelenleg oltanak – ők a 40 éves korig terjedő korosztály.

 

A Janssen vakcina, amelyet a kormány hatékonynak és biztonságosnak tart, továbbra is elérhető lesz a hajléktalanok és a hajók legénységei számára.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!