Nyitókép: planetware.com

 

Megnyitott Olaszország 12 ezer strandja. Hogy megkönnyítsék az emberek dolgát és a járványellenes intézkedések betartását, a strandolók új applikációk segítségével foglalhatnak előre napozóágyat, hiszen a helyek korlátozottak.

 

“Ha kiválasztom a helyszínt, akkor az applikáció több lehetőséget is felkínál: lehet például órát foglalni szörfözésre. Engem jelenleg csak az érdekel, hogy lefoglaljak egy napozóágyat”

 

– mondta Roberta, egy strandoló.

 hirdetes_300x300  

 

 “Ha nem használnám az appot, akkor korán ide kéne jönnöm, és nem lenne rá garancia, hogy lesz hely, mivel így nem lehet előre kifizetni. Ráadásul a személyes adataimat online már regisztrálták, szóval egészségügyileg is kevésbé kockázatos, mintha meg kéne fognom egy tollat, hogy kitöltsek egy nyomtatványt.”

 

A helyek korlátozottak, az alkalmazás révén azonban el lehet kerülni a sorbanállást és a kontaktkövetés is sokkal könnyebb. Habár az applikációkat csak az olasz strandok kis részén vezették be, a trend egyre növekszik. A Riva booking a járvány csúcspontján született, de csak utána ismerték fel alkotói a benne rejlő potenciált.

 

A tavalyi évben hozott szabályok többsége még mindig érvényes. A napernyők és a napágyak között is be kell tartani egy bizonyos távolságot. Ahogy az oltási kampány gyorsul, a nyári szezon egyre biztatóbbnak látszik…

 

„A fő különbség a tavalyi és az idei év között, hogy Olaszországba hamarosan egyre több nemzetközi turistát is várnak az EU digitális útlevelének bevezetése után”

 

– mondta az Euronews tudósítója, Giorgia Orlandi.

 

euronews.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.