Nyitókép: TASR/AP

 

Franciaország június 9-én megnyitja határait az Európai Unió lakosai előtt. Az EU azon lakosainak, akik teljesen be vannak oltva az unió által jóváhagyott vakcina valamelyikével, az országba való belépéskor nem kell negatív PCR- vagy antigéntesztet felmutatniuk. Az óvintézkedések enyhítése a francia kormány idegenforgalom támogatására jóváhagyott tervének része.

 

Ugyanezek az enyhítések vonatkoznak további hét, EU-n kívüli országra is, amelyeket Franciaország „zöld“ minősítésbe sorolt. A hét ország közé tartozik Ausztrália, Dél-Korea, Izrael, Japán, Libanon, Új-Zéland és Szingapúr.

 

 hirdetes_300x300  

A „narancssárga országokból“, azaz Nagy-Britanniából, USA-ból, valamint az ázsiai és az afrikai országok többségéből érkező utasoknak érkezéskor negatív tesztet kell felmutatniuk. A narancssárga országból érkező, oltással nem rendelkező személyek továbbra is csak szükséges esetekben utazhatnak be Franciaországba.

 

„A mozgásszabadságot összhangba kell hoznunk a biztonsággal. Semmi sem lenne rosszabb egy újabb covid hullámnál csak azért, mert nem voltunk elővigyázatosak“

 

– jelentette ki Jean-Baptiste Lemoyne, francia külügyi államtitkár.

 

Franciaország tart a különféle vírusvariánsok elterjedésétől, ezért az Indiából, Törökországból, Dél-afrikai Köztársaságból és Brazíliából érkező utasokra továbbra is szigorú óvintézkedések várnak. Az oltásra való tekintet nélkül tíznapos karantént kell abszolválniuk és negatív tesztet kell felmutatniuk.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!