Nyitókép: AFP/Getty Images

 

Matt Hancock brit egészségügyi miniszter vasárnap kijelentette, túlságosan korai, hogy a kormány végleges döntést hozzon a járványellenes óvintézkedések feloldásával kapcsolatban.

 

Nagy-Britanniában eredetileg június 21-re tervezték az enyhítést, azonban az utóbbi időben ismét megemelkedett az újonnan regisztrált fertőzöttek száma az országban.

 

 hirdetes_300x300  

A brit sajtót az elmúlt napokban az a hír járta be, hogy a kormány megvárja, amíg több ember lesz beoltva, így az óvintézkedéseket csak két héttel később, július 5-től enyhítik.

 

Nagy-Britanniában a koronavírus elleni vakcina első adagját az emberek 76%-a kapta meg, míg a második adag védőoltással a polgárok 51%-át oltották be.

 

 „Még túlságosan korai végső döntést hozni. A kormányfő, én és a csapaton ezen a héten áttanulmányozzuk az összes adatot, a polgárokat pedig időben tájékoztatni fogjuk“

 

– mondta Hancock a Sky News televíziónak.

 

Az egészségügyi miniszter szerint Nagy-Britanniában jelenleg a koronavírus delta, azaz az indiai variáns következményei láthatóak.

 

Nagy-Britanniában szombaton 5 765 új fertőzöttet és 13 halálesetet jelentettek. Az elmúlt hét napban 31 395 ember fertőződött meg, ami 9 926 személlyel több mint az elmúlt héten.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.