Nyitókép: DPA/AP

 

Hétfőtől minden 12 év feletti polgár jelentkezhet koronavírus elleni oltásra Németországban. Az összes polgár beoltására azonban nem lesz elegendő vakcina – tájékoztatott a DPA ügynökség.

 

Németországban eddig csak a 60 év feletti polgárok és az elsőbbséget élvező csoportok jelentkezhettek oltásra. A váróterem megnyitásában Angela Merkel német kancellár és a szövetségi tartományok kormányfői egyeztek meg május végén.

 

 hirdetes_810x300  

Jens Spahn német egészségügyi miniszter és a német egészségügyi szakértők türelemre intették a német polgárokat, egyelőre ugyanis nincs elegendő mennyiségű vakcina a feltételezett érdeklődők beoltására. Néhány orvos attól tart, hogy a váróterem megnyitása miatt növekedni fog az elégedetlenség a társadalomban.

 

„A regisztrációs folyamatot a kezdetektől csalódás és kedvtelenség fogja kísérni, mert jelenleg nincs kellő mennyiségű vakcina“

 

– figyelmeztetett Gerd Landsberg, a Német Városok és Falvak Szövetségének elnöke.

 

A koronavírus elleni vakcina első adagját eddig a német lakosság 45%-a kapta meg, a vakcina mindkét dózisával pedig a polgárok 20%-át oltották be. Az óvintézkedések jelentős enyhítéséhez a lakosság 80%-át kellene beoltani.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.