Nyitókép: euronews/reprofotó

 

60 millió adag Johnson & Johnson vakcina visszatartását kéri az amerikai gyógyszerfelügyelet. A The New York Times értesülései szerint az oltóanyagokat abban a baltimore-i gyárban állították elő, ahol márciusban fedezték fel, hogy a munkások az AstraZeneca gyártásához használt összetevőt kevertek a Johnson&Johnson egydózisú vakcinájába.

 

A gyógyszerfelügyelet további 10 millió adag, más tételben szereplő vakcina kiszállítását várhatóan engedélyezi majd, de azzal a figyelmeztetéssel, hogy nem tudják szavatolni, hogy a szóban forgó gyárat üzemeltető Emergent BioSolutions cég betartotta a megfelelő gyártási előírásokat.

 

 hirdetes_810x300  

Az EU illetékesei korábban azt mondták, bíznak abban, hogy a Johnson & Johnson képes lesz teljesíteni a szerződésben vállalt, leszállítandó vakcinamennyiséget. Az EU álláspontja azután változott meg, hogy az európai gyógyszerfelügyelet pénteken bejelentette, hogy az esetleges szennyezés miatt nem használják fel az egyesült államokbeli gyárból Európába szállított védőoltásokat.

 

euronews.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!