Nyitókép: reprofoto

 

Egy illegális „open air” – koronapartit számolt fel a francia rendőrség péntek este Párizsban, nem messze a Invalidusok-dómjától. A több ezer főt számláló csoport a párizsi rendőrprefektus közleménye szerint az érvényben lévő koronaellenes intézkedések egyetlen pontját sem tartotta be, így a hatóságok 23:00 után a parti felszámolása mellett döntöttek. A feldühödött fiatalok kövekkel és üvegekkel dobálták meg a rendőröket, akik könnygázzal válaszoltak.

 

 

Közben a német fővárosban is akadt dolga a rendfenntartóknak. Berlin több városi parkjában ezrek gyűltek össze. A rendőrség először csak jelenlétével próbált úrra lenni a helyzeten, majd miután több férfiakból álló csoport egymásnak esett, a hatóságok itt is közbeavatkoztak.

 hirdetes_300x300  

 

… ez már Berlin

 

Hetek óta ostromállapothoz hasonlítanak a hétvégék több nyugat-európai nagyvárosban. Ahogy arról a Körkép.sk is beszámolt, múlt szombaton Bécsben törtek ki zavargások, miután a megvadult partizók a Károly-templom szobraira másztak és a rendőrség a helyszín kiürítése mellett döntött.

 

FAZ/Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.