Nyitókép: bangkokpost.com

 

A rosszabbodó járványhelyzet miatt Moszkva szigorít az óvintézkedéseken, ezenkívül a fél évnél korábban beoltott lakosok újraoltását tervezi.

 

Június 28-tól, hétfőtől csak azok léphetnek be a moszkvai éttermekbe és kávézókba, akik be vannak oltva, az elmúlt hat hónapban átestek a koronavírus-fertőzésen, illetve három napnál nem régebbi PCR-teszttel rendelkeznek. Sergej Sobianin moszkvai polgármester szerint a vendégek ezeket az információkat érvényes QR-kód felmutatásával igazolhatják, papír formátumú igazolásokat és tanúsítványokat nem fogadnak el.

 

 hirdetes_300x300  

Tekintet nélkül arra, hogy a koncerteket, előadásokat, sporteseményeket vagy más tömegrendezvényeket kül- vagy beltéren rendeznek meg, legfeljebb 500 néző vehet rajtuk részt. Ez a korlátozás abban az esetben módosulhat, ha a rendezvény szervezője csak az imént említett QR-kóddal rendelkező személyek belépését engedélyezni.

 

A Meduza.io portál tájékoztatása szerint a főváros hamarosan a lakosok újraoltását is elindítja. Az újraoltás elsősorban azokra a személyekre vonatkozik majd, akiket több mint hat hónappal korábban oltottak. Michail Muraško orosz egészségügyi miniszter már kilátásba helyezte, hogy a rosszabbodó járványhelyzet idején félévente, míg a kedvező járványhelyzet idején évente lesz szükség oltásra.

 

Moszkvába a múlt héten folyamán kezdett rosszabbodni a járványügyi helyzet, amikor néhány napon keresztül rekordmértékben nőtt az újonnan regisztrált fertőzöttek száma. A moszkvai polgármester szerint a helyi fertőzések 90%-áért a Delta-variáns felelős.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!