Nyitókép forrása: BBC.com

 

A helyi hatóságok szerint 159-re emelkedett az eltűntek száma, miután helyi idő szerint csütörtök reggel Miami-ban összedőlt egy 12 szintes lakóház 55 lakást magában foglaló része. Négy ember halálát már megerősítették. Az amerikai nagyváros polgármestere szerint még van remény arra, hogy a romok alatt túlélőket találjanak. A kutatócsoportok rohamtempóban dolgoznak. Egyelőre nem tudni, hogy miért omlott össze a 40 éves lakóépület.

 

Egyelőre nem tudni, a katasztrófa pillanatában hányan tartózkodtak az épületben. A megmaradt házszerkezetből több tucat embert evakuáltak, egyes nyilatkozatok szerint 15 család hagyta el a lakóházat a katasztrófa után. Joe Biden amerikai elnök rendkívüli határozatot hagyott jóvá, amely alapján a Szövetségi Vészhelyzeti Ügynökség (Fema) segítse a floridai hatóságokat.

 

A mentőegységek most szonárkamerákat használnak a törmelék alá szorult túlélők helyzetének megállapítására. Egy fúrócsapat pedig a lakóépület mélygarázsából próbál alagutat kiépíteni az eseteleges túlélőkig. A mentést nehezítik a gyakori záporok és viharok. A hatóságok elkezdték begyűjteni a hozzátartozóktól a vérmintákat, hogy szükség esetén DNS-vizsgálattal azonosítsák a holttesteket.

 

 hirdetes_300x300  

 

Az épületet 1980-ban építették, jelenleg pedig felülvizsgálat alatt állt, amelyet 40 évente minden lakóházra elvégeznek Floridában. Ugyanakkor egy 90-es évekbeli tanulmány már akkor felhívta a figyelmet, hogy az épület alapja évi 2 millimétert süllyed, ami kihathatott a szerkezetére.

 

Előtte és utána. Forrás: BBC.com

 

BBC.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!