Nyitókép: Gavriil Grigorov / TASS

 

A Moszkvai Állami Egyetem válságstábja hétfőtől nem engedélyezi a munkavégzést azoknak az alkalmazottaknak, akik nincsenek beoltva a koronavírus ellen – tájékoztatott a Meduza.io portál.

 

Az egyetem válságstábja által kiadott rendelet szerint csak azoknak az alkalmazottaknak engedélyezett a munkavégzés, akiket legalább egy koronavírus elleni vakcinával beoltottak, átestek a COVID-19 betegségen vagy az egészségi állapotuk nem engedélyezi az oltáson való részvételt.

 

 hirdetes_300x300  

A Moszkvai Állami Egyetem vezetősége még júniusban jelentette be, hogy az oltás kötelező, és legalább az egyetem dolgozóinak 60%-át be kell oltatni. Azt nem tudni, hogy az egyetem hány alkalmazottja van beoltva, viszont létrehoztak egy saját oltóközpontot, ahol az alkalmazottak és a diákok is beoltathatják magukat.

 

A Meduza.io portál közlése szerint az egyetemen 10 784 tanár és tudományos munkatárs dolgozik.

 

Moszkva június 16-án bejelentette, hogy a kiskereskedelemben, oktatásügyben, egészségügyben és a tömegközlekedésben dolgozó személyeknek kötelező az oltás, és az első adag vakcinával legkésőbb július 15-ig be kell magukat oltatni. Amennyiben az alkalmazott nem oltatja be magát, a munkaadónak jogában áll megakadályozni a munkahelyre való belépést, vagy otthoni munkát rendel el.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!