Nyitókép: ČTK/Krumphanzl Michal

 

A rendőrség már ismeri azokat a vandálokat, akik pénteken szprével firkálták össze a prágai Károly hidat. Miután a rendőrség nyomozást indított az elkövetők ellen, szombaton este egy fiatal férfi jelentkezett a rendőrségen és beismerte a tettét. A rendőrség már az elkövető társának személyazonosságát is ismeri. Mint kiderült, mindketten kiskorúak.

 

A kék színű, angol nyelvű feliratok pénteken jelentek meg a hídon, a restaurátor pedig szombaton délután kezdte meg az eltávolításukat.

 

 hirdetes_810x300  

 „Megerősíthetem az információt, miszerint szombaton az esti órákban megjelent a rendőrségen egy fiatal férfi, aki felismerte magát a médiában megjelent felvételeken, és beismerte, hogy ő firkálta össze szprével a Károly hidat. Már az elkövető társának személyazonosságát is ismerjük“

 

– mondta Jan Jan Daněk, a prágai rendőrség szóvivője.

 

Az elkövetők idegen tárgy megrongálásának bűntette miatt akár három év börtönbüntetést is kaphatnak. A kárt, amit Csehország egyik legismertebb műemlékén ejtettek, 100 ezer koronára (3 900 euróra) számolták ki.

 

Jakub Tlučhoř restaurátor szombaton kezdte meg a helyreállítási munkálatokat a hídon. Becslése szerint a munkával a pár nap alatt végezni fog, de hozzátette, a mostani, az eddigi legnagyobb kiterjedésű falfirka, amit el kell tüntetnie a hídról.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!