Nyitókép: TASR/AP

 

Csehországban hétfőtől regisztráció nélkül is részt lehet venni koronavírus elleni oltáson. A ČT24 hírtelevízió tájékoztatása szerint a cseh kormány hétfőn az első és a második vakcina közti idő lerövidítéséről is tárgyalni fog.

 

Azoknak a személyeknek, akik nem regisztráltak előre az oltásra, Prágában két oltópont fog a rendelkezésükre állni – az egyik a főpályaudvaron, a másik a Chodov áruházban.

 

 hirdetes_810x300  

Adam Vojtěch egészségügyi miniszter szerint a kormány ezzel a lépéssel közelebb szeretné hozni az emberekhez az oltást, és olyan személyeket próbál rábírni a védőoltás beadatására, akik eddig valamilyen oknál fogva még nem regisztráltak.

 

„Szeretnénk lehetőséget teremteni a regisztrációmentes oltásra. Jelenleg elegendő oltóanyaggal rendelkezünk“

 

– jegyezte meg Vojtěch.

 

Ladislav Dušek, az Egészségügyi Információs és Statisztikai Intézet igazgatója szerint nyáron elengedhetetlen a lehető legtöbb ember beoltása annak érdekében, hogy ne alakuljon ki olyan vírusterhelés, ami ősszel rontaná az eddigi trendet.

 

Andrej Babiš cseh kormányfő vasárnap arról tájékoztatott, hogy a cseh kabinet hétfői tárgyalása során javasolni fogja, hogy a Pfizer/BioNTech konzorcium vakcinája esetében csökkentsék le az első és a második vakcina közötti határidőt. Az érdeklődőknek ugyanis hat hetet kell várniuk az első oltás után.

 

A cseh egészségügyi tárca adatai alapján Csehországban eddig több mint 3,8 millió személyt oltottak be, ami az ország lakosságának 35%-a.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!