Nyitókép: PA Media

 

A koronavírus-fertőzöttek számának növekedése ellenére Angliában éjféltől szinte az összes járványellenes óvintézkedés érvényét vesztette.

 

Újonnan már nem kell szájmaszkot viselni, és távolságot sem kell tartani. Ismét teljes befogadóképességgel nyithatnak meg a diszkók, színházak és a stadionok. A home office-t elrendelő ajánlást szintén eltörölték.

 

 hirdetes_300x300  

Szájmaszkot már csak a londoni tömegközlekedésen kell viselni. A legnagyobb nagy-britanniai szupermarketek azonban arra kérik az alkalmazottaikat és a vásárlókat, hogy az üzleteikben viseljenek szájmaszkot.

 

Boris Johnson brit kormányfő vasárnapi videóüzenetében felszólított a polgárokat, hogy továbbra is legyenek körültekintőek és felelősségteljesek. Johnson az egy hónappal kitolt enyhítést az átoltottság növekedésével, illetve a súlyos lefolyású betegségek számának csökkenésével magyarázta.

 

„Ha most nem enyhítettünk volna, akkor csak ősszel nyithatott volna ki az ország, amikor a hideg időjárásban a koronavírus ismét kedvező helyzetben van“

 

– mondta Johnson, majd hozzátette:

 

„Ha most nem tesszük meg, akkor feltehetjük azt a kérdést, hogy mégis mikor? Ez a megfelelő pillanat, de óvatosnak kell lennünk“

 

– hangsúlyozta.

 

Neil Ferguson, az Imperial College professzora szerint a Delta-variáns terjedése kicsúszott a britek kezei közül, ami odáig vezethet, hogy naponta százezerrel fog növekedni a fertőzöttek száma.

 

Az Egyesült Királyság többi része – Wales és Skócia – az óvintézkedések bevezetése és feloldása során a saját rendelkezéseit követi.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.