Nyitókép forrása: körkép.sk

 

(2021.07:20. – 6:39) Néhány órával kijelentései után Patrick Vallance, a brit kormány tanácsadója helyesbítette állításait. Korábban azt nyilatkozta, hogy Nagy-Britanniában a koronavírusfertőzés miatt kórházban lévők 60 százaléka korábban már mindkét adag oltását megkapta. Korrigált nyilatkozata szerint a fertőzöttek 60 százaléka EGYÁLTALÁN NINCS beoltva.

 

A sajtótájékoztatón Vallance elmondta, hogy a koronavírus miatt kórházban ápoltak napi száma 1000 fölött várható. Hangsúlyozta, hogy a vakcinák nagyon hatásosak, de nem 100 százalékosak.

 

Kiemelte, hogy az Egyesült Királyság most nagyon közel jár a múlt téli járványhullám számaihoz. Akkor napi 60 ezer környékén volt az új esetek száma, most az 50 ezres határnál mozog a mutató.

 

 hirdetes_300x300  

Az esetszámok drámai emelkedése ellenére helyi idő szerint hétfő éjféltől a komolyabb járványellenes intézkedések zömét hatályon kívül helyezték Angliában. A szigetország más régiói vagy egyéni (saját) intézkedéseket vezetnek be, vagy érvényben hagyják az eredeti intézkedéseket.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!