Nyitókép: Dan Kitwood/AP

 

Boris Johnson brit kormányfő tavaly ősszel, a koronavírus-járvány tetőzésekor elutasította a járványellenes óvintézkedések szigorítását, mondván, „a covidban főleg a 80 év feletti idősek halnak meg“ – jelentette ki a BBC televíziónak Dominic Cummings volt tanácsadó a távozása óta  (2020 novembere) adott első televíziós beszélgetésben.

 

Cummings szerint Johnson azt mondta neki, hogy „nem fogad több hírt arról, hogy a Nemzeti Egészségügyi Szolgálat túlterhelt“. A volt tanácsadó szerint a brit kormányfő nem a gazdaságot akarta tönkretenni, hanem a vírusnak akarta lehető tenni azt, hogy végigsöpörjön az országon.

 

 hirdetes_300x300  

Cummings kijelentéseire a Downing Street úgy reagált, hogy a járvány idején a kormányfő „szükségszerű óvintézkedéseket fogadott el az élet és a megélhetés védelmében, amelyeket a bevezetésük előtt a legjobb tudósokkal tárgyalt meg“.

 

A Cummingsszel készült interjút kedden este vetíti le a BBC. Az egykori tanácsadó távozása óta többször kritizálta Johnson kabinetjét, mondván, Johnson nem képes ellátni a kormányfői feladatát, mert nem képes tanulni a hibáiból.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!