Nyitókép: Bertrand GUAY/AFP

 

Franciaországban augusztus 9-től kötelező lesz az oltási igazolvány felmutatása az étterembe és a kávézóba való belépésnél, a városközi vonatokon, illetve a légi közlekedésen – jelentette be Gabriel Attal, a francia kormány szóvivője.

 

Franciaországban július 21-től kötelező a Covid-útlevél azoknak, akik múzeumba, moziba vagy olyan kulturális központba szeretnének elmenni, ahol a befogadóképesség 50 személy fölött van. A francia kormány által elfogadott új törvény a fentebb említett szabályozásokon kívül az összes egészségügyi dolgozónak kötelezővé teszi az oltást.

 

 hirdetes_300x300  

A francia polgárok akkor szerzik meg a Covid-útlevelet, ha igazolást mutatnak be a teljes beoltottságukról, a koronavírus-fertőzésen való átesésről, illetve negatív teszteredményről.

 

Attal megjegyezte, hogy a fertőzöttek számának növekedése – átlagosan napi 19 ezer eset – azt jelenti, hogy a helyzet továbbra is rosszabbodik, ami egyre nyugtalanítóbb.

 

A Covid-útlevél bevezetésére irányuló törvény ellen tömegek tüntettek Franciaországban. Emmanuel Macron francia elnök kijelentette, az oltás elutasítása egyenlő a „felelőtlenséggel és az egoizmussal“.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!