Pál
  • HUF: 394.04
  • USD: 1.04
  • 19 °C
  • 33 °C

Hirdetés (X)

Külügyek

A teljesen beoltott személyek hamarosan karanténkötelezettség nélkül utazhatnak Angliába

A légitársaságok és a nagy kiránduló hajók már régóta lobbiztak ezért az enyhítésért

Nyitókép forrása: bbc.com

 

A teljesen beoltott európai uniós és amerikai polgárok hamarosan karanténkötelezettség nélkül is beutazhatnak Angliába – közölte a brit kormány szerdán. Az újabb lazításra azután kerül sor, hogy a július 19-étől eltörölte a karanténkötelezettséget a teljesen beoltott angliai polgárokra, akik az úgynevezett “borostánylisán” szereplő országokból érkeztek vissza.

 

Mindkét bejelentés valószínűleg üdvrivalgással köszöntötték a légitársaságok és az idegenforgalom többi ágazata. A British Airways és az EasyJet légitársaságok részvényei a bejelentésre egy csapásra 4 százalékot emelkedtek. A repülőkön kívül a nemzetközi kirándulóhajók is már javában készülődnek.

 

Grant Shapps brit közlekedési miniszter elmondása szerint a karanténkötelezettségre vonatkozó szabályok fentebb említett lazítása hétfőn hajnali 4 órától lép hatályba – aznap vezet be enyhítéseket a határátlépés tekintetében az Egyesült Államok is. Shapps azt is elmondta, hogy az USA-ban és az EU-ban jóváhagyott oltásokkal beoltott személyek a karantén alól mentesülnek, de az érkezés előtti valamint az érkezést követő második napon előírt PCR-teszt elvégzése továbbra is kötelező.

 

A BBC közlése szerint Franciaország kivételt képez, ott fenntartják a kötelező karantén betartását, ám az intézkedést a jövő hétvégén felülvizsgálják. Az sem mellékes, hogy az amerikai járványmegelőzési intézet nem tanácsolja az amerikai polgároknak, hogy az Egyesült Királyságba utazzanak,.

 

BBC.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket