Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Rick Rycroft

 

Az ausztrál kormány több száz katonát vezényelt Sydneybe, hogy segítsenek a lockdown és a korlátozó intézkedések betartatásában. Ausztrália legnagyobb jelentőségű városában és 200 kilométeres körzetében jelentősen megnőtt a Delta-variáns okozta fertőzések száma, eddig legalább 3000 fertőzöttet és 9 halálesetet kötnek az új mutációhoz – derül ki a BBC.com cikkéből.

 

A katonák a hétvégén felkészülnek, hétfőn pedig megkezdik a fegyverzet nélküli járőrözést a városban.

 

A lockdown, amelyet nemrég augusztus 28-ig hosszabbítottak meg, előírja, hogy az emberek elhagyják otthonukat az „alapvető testmozgás”, a vásárlás, a hozzátartozó gondozása és még néhány eset kivételével. Az öthete tartó szigorú korlátozások ellenére a járvány terjedése nem állt meg, legfeljebb lelassult.

 

 hirdetes_300x300  

A katonák a rendőrökhöz csatlakozva ellenőrizni fogják a gócpontokat, és biztosítják, hogy a lakosság betartsa az előírásokat. Ezek között szerepel az is, hogy a lakhelytől legfeljebb 10 kilométerre lehet eltávolodni. A dolog érdekessége, hogy a statisztikák szerint a vírus jelenleg az engedélyezett mozgás hatókörén belül terjed. A járvány elsősorban Sydney etnikailag vegyes, szegényebb nyugati és délnyugati negyedeit érinti, ahol mintegy kétmillió ember él.

 

A kritikusok arra figyelmeztettek, hogy a legérintettebb területeken így is fokozott intézkedések voltak érvényben.

 

Ausztráliában elég alacsony a beoltottak aránya, mindössze a felnőtt lakosság 17 százaléka kapott koronavírus elleni oltást.

 

BBC.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!