Több százezer cseh nyugdíjas az oltás ellenére sem rendelkezik immunitással - Körkép.sk
Hajnalka
  • HUF: 385.38
  • USD: 1.08
  • 2 °C
  • 8 °C

Hirdetés (X)

Külügyek

Több százezer cseh nyugdíjas az oltás ellenére sem rendelkezik immunitással

A szakemberek állítása szerint az időseket minél előbb be kell oltani a harmadik védőoltással.

Nyitókép: ČTK

 

Csehországban több százezer nyugdíjasnak már elpárolgott a koronavírus elleni oltással szerzett immunitása. Mindez a brünni tudósok azon tanulmányából derült ki, amelyet a TN.cz hírportál tett közzé.

 

A szakemberek mintegy 700, 65 év feletti nyugdíjast teszteltek le, akiknél az ellenanyagszint mértéke vagy nagyon alacsony volt, vagy egyáltalán nem rendelkeztek ellenanyaggal.

 

SJE Nyílt nap

A brünni tudósok júniusban és július elején tesztelték le 627 nyugdíjas ellenanyagszintjét. Közülük 396-an fiatalabbak voltak 75 évnél, 231-en pedig idősebbek. 60 nyugdíjas négy hónappal az oltás után egyáltalán nem rendelkezett semmilyen ellenanyaggal.

 

Petr Husa, a Brünni Egyetemi Kórház Fertőző Betegségek Klinikájának elnöke szerint kétféle tesztet használnak ahhoz, hogy maximálisan meg tudják állapítani az ellananyagválaszt. A tesztelésen résztvevők egy kiválasztott csoportjánál még a sejtimmunitást is kivizsgálják.

 

A vizsgálat eddigi eredményei szerint a koronavírussal szembeni ellenanyagszint gyorsabban csökken az idősebb embereknél, ezért elsősorban a nyugdíjasokat kell minél előbb beoltani a koronavírus elleni védőoltás harmadik dózisával.

 

SITA/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket