Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Petros Karadjias

 

Turisták és lakosok ezreit menekítették ki a görög fővárosból és az Athéntól északra fekvő kisebb városokból, mivel a pusztító erdőtüzek kezdenek szétterjedni egész Görögországban. A hőség és az erős szél igencsak megnehezíti a lángok megfékezését. Már van két igazolt haláleset, az egyik elhunyt egy tűzoltó.

 

A hatalmas füst miatt az Athén közelében lakók némelyikét szintén evakuálták. Jelenleg több mint 150 tűz pusztít Görögországban, ahol rendkívüli hőség tombol. A lángokkal több száz tűzoltó harcol, számos európai országból is érkezett erősítés. Az oltásban 20 vízbombázó repülőgép vesz részt.

 

A kiszámíthatatlan szél különösen veszélyesé teszi a tüzeket. Athén északi részén egy 38 éves önkéntes tűzoltó veszett oda, mikor rádőlt egy villanyoszlop. A másik áldozat az athéni kereskedelmi kamara elnöke, Konstantinosz Michalosz volt, akit egy gyárban, közel a tűzhöz találtak eszméletlenül. A sérültek száma több mint 20.

 

 hirdetes_300x300  

Athén északi részében fojtogató a füst, a talajt vékony hamuréteg borítja. A prti vad tüzek elől több száz turistát menekítettek ki halászhajókon.

 

A szomszédos Törökországban hasonlóan veszélyes tüzek tombolnak. Ott már nyolcan életüket vesztették, és tízezreket evakuáltak a partvidékről.

 

BBC.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!