Nyitókép forrása: mti/illusztráció

 

Csehország és Vietnám segítséget kért Magyarországtól a koronavírus elleni harcban. Mindkét országnak oltóanyagra van szüksége.

 

„Akinek van vakcinája, az tud oltani, akinek nincs, az nem. Ez ilyen egyszerű. A sikeres beszerzéseknek köszönhetően Magyarországnak van vakcinája, sőt segíteni is tudunk szövetségeseinknek, partnereinknek”

 

írta közösségi oldalán Menczer Tamás a magyar külügyminisztérium szóvivője.

 

Menczer közölte, hogy Csehország és Vietnám is segítséget kért Magyarországtól, a kormány döntése értelmében így a csehek 100 ezer Janssen-vakcinát kapnak kölcsön, Vitenámnak pedig 100 ezer adat AstraZeneca-vakcinát és 100 ezer darab antigéntesztet adományoznak.

 hirdetes_810x300  

 

„Csehország az egyik legfontosabb európai szövetségesünk és minél erősebb a régió országainak védekezése, annál jobb Magyarországnak. Vietnám pedig fontos partner a délkelet-ázsiai térségben”

 

hangsúlyozta Menczer.

 

 

Egyébként nem ez az első eset, hogy Magyarország segítséget nyújt valamely országnak – Szlovákia többek között lélegeztetőgépeket kapott, mikor a legnagyobb szükség volt rá, Csehország pedig a pandémia kitörése óta már 440 ezer adag vakcinát kapott kölcsönbe Budapesttől.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!