Nyitókép: TASR/AP

 

Ausztriában az elmúlt 24 órában 1 221-gyel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma. A Kurier napilap tájékoztatása szerint utoljára májusban volt ilyen magas az újonnan regisztrált fertőzöttek száma.

 

Emiatt Ausztria mától szigorította az országba való belépést a beoltott személyeknek. A kétdózisú vakcina esetében csak a második oltás után lehet belépni az országba. Eddig azok a személyek is beléphettek Ausztria területére, akiknek az első oltás beadásától 22 nap telt el.

 

 hirdetes_300x300  

Azoknak a személyeknek, akik még nem abszolválták a második oltást, az országba való belépés során negatív tesztet vagy a covidon való átesésről szóló igazolást kell felmutatniuk.

 

Már a második oltás beadásának napjától teljesen beoltott személynek számítanak az emberek. Kivételt képeznek az egydózisú Johnson & Johnson vakcinával oltottak, akik csak 21 nappal a védőoltás beadatása után számítanak teljesen védettnek.

 

Azoknak a személyeknek, akik rendelkeznek oltási tanúsítvánnyal, negatív teszttel vagy a covidon való átesést igazoló dokumentummal, már nem kell elektronikusan regisztrálniuk az osztrák kormány honlapján.

 

Ugyanezek a szabályok érvényesek vasárnaptól azokra, akik osztrák éttermekbe, hotelekbe vagy társasági rendezvényekre látogatnak el.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!