Virgil
  • HUF: 369.30
  • USD: 1.13
  • 2 °C
  • 10 °C

Hirdetés (X)

Külügyek

Az Oxfordi Egyetem tudósai szerint a Pfizer-vakcina hatékonysága gyorsabban csökken, mint az AstraZenecáé

A tudósok szerint az oltóanyag nagyobb védelmet nyújt azoknak, akik korábban már átestek a covidon.

Nyitókép: Reuters

 

A Pfizer/BioNTech vakcinájának, a Comirnatynak gyorsabban csökken a hatékonysága, mint az AstraZeneca vállalat Vaxzevria vakcinájának – derült ki az Oxfordi Egyetem tudósainak csütörtökön publikált tanulmányából.

 

„Ami a fertőzés megelőzését illeti, a két adag Pfizer/BioNTech vakcinának sokkal magasabb a kezdeti effektivitása, viszont az AstraZeneca két adag vakcinájával összehasonlítva sokkal gyorsabban csökken a hatékonysága “

 

– közölték a tudósok.

 

A The Guardian napilap felhívta a figyelmet arra, hogy a tanulmányról egyelőre még nem készült recenzió, az eredményeket pedig a brit Nemzeti Statisztikai Hivatal eredményeire alapozták, ahol decembertől augusztusig véletlenszerűen kiválasztott polgárokat PCR-tesztnek vetettek alá. A felmérésbe 300 ezer 18 év feletti polgárt vontak be.

 

„Az eredmények szerint a második oltás beadása után négy-öt hónappal mindkét vakcina hatékony“

 

– írják a tanulmány szerzői, hozzátéve, hogy az oltóanyag nagyobb védelmet nyújt azoknak, akik korábban már átestek a covidon.

 

A brit napilap a teljesség kedvéért hozátette, hogy az Oxfordi Egyetem tudósai részt vettek az AstraZeneca-vakcina kifejlesztésében.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket