Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Rahmat Gul

 

A tálibok nem hajlandók kitolni a külföldi katonák végleges kivonási határidejét, még a külföldiek evakuálásának biztosítása érdekében sem. Szuhajl Sahin tálib szóvivő a brit Sky Newsnak nyilatkozva kijelentette, hogy augusztus 31-én mindenképpen vörös vonalként tartják majd számon.

 

„Joe Biden amerikai elnök bejelentette, hogy augusztus 31-ig minden katonáját kivonja. Ha ezt a határidőt kitolják, azt a megszállás indokolatlan meghosszabbításaként fogjuk értelmezni”

 

Mondta, hozzátéve, hogy ha az USA vagy Nagy-Britannia több időt akar az evakuációra, a tálibok válasza egyértelmű nem, és ha ezt megszegik, „annak következményei lesznek”.

 

Időközben Boris Johnson brit miniszterelnök felkérte Joe Biden amerikai elnököt, hogy a tervezett határidőnél későbbre halassza az amerikai katonák totális kivonását – ami a kabuli reptér védtelenné válását jelentené, illetve azt, hogy nem mentik ki azokat, akik a húsz évig tartó háborúban a nyugati szövetségeseket támogatták, így most a joggal tartanak a tálibok bosszújától.

 hirdetes_810x300  

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!